Vestits per diables personalitzats

Els vestits per diables, dimonis i altres figures del foc que fa Fetalpais.cat són l’exemple de la personalització fins l’últim desig.

La colla dissenya el dibuix i nosaltres configurem el vostre disseny als patrons que desitgeu.

En el món del foc és molt important la roba, no ha de cremar, ha d’ésser ignífuga, per tant hem de conseguir màxima protecció dins d’un comfort acceptable.

Els nostres vestits per diables són fets d’una composició on predomina el cotó i altres materies que li donen l’ignífug que busquem.

Un gramatge de 350 grams ferts amb roba de protecció homolada i estampada a mida ens permet no fer pegats innecessaris qi que la roba es pugui rentar sense cap problema.

La fabricació del producte es totalment catalana per tan és un producte de proximitat. Fetalpais aposta per la fabricació pròpia per crear llocs de treball i poder vendre a un preu just.

Anem a donar una ullada a uns quants exemples de vestits per diables que hem fet:

Diferents moments dels Correfocs

En essència, quan a la festa dels diables no existeix cap interpretació teatral del ball parlat, hi ha altres formes de representació conegudes pels noms de: cercavila – correfocs – carretillada i per últim l’encesa conjunta.

La cercavila

  • Pel que fa a la cercavila, direm que és una actuació pels carrers de la Vila de les colles de Diables. En el recorregut, els dimonis que avancen en formació de marxa disparen carretilles enmig d’un públic passiu que davant del poderós tro de la carretilla encongeix el cor fent un saltiró, o bé emmudeix de sobte.

El Correfoc

  • En el correfoc, com en la cercavila, pot actuar pels carrers de la vila una sola colla o bé d’altres colles convidades. El públic, majoritàriament jove, participa en la festa de manera molt més activa.
  • La detonació de la carretilla i el plugim de roents guspires encoratgen amb ànim a saltar i a ballar l’excitada concurrència, compartint amb els banyuts diables la xerinola enmig de xiscles, trons i focs d’artifici.

La Carretillada

  • La carretillada és una encesa conjunta de tots els diables; aquests es disposen en cercle amb les maces carregades al màxim de la seva capacitat, fent una roda de paraigües de foc que gira de forma continuada, produint amb la descàrrega de les seves carretilles un núvol llampegant i sorollós.

L’encesa

  • Per acabar, l’encesa conjunta, que és el punt culminant de l’actuació. Els diables s’apinyen al voltant del punt d’encesa i a la veu de Foc!!! encenen els seus botafocs mentre obren la rotllana fins a restar en cercle.
  • Llavors el cel s’omple d’una llum blanca amb mil esquitxos incandescents, ressaltant en la foscor de la nit una cortina pirotècnica i una forta tronada “dimonial” que, units al repic enèrgic dels tabals com a música de fons, dóna a la cloenda una aparença esplèndida.